3 gode råd til livet som nybagt studerende i Aalborg

3 gode råd til livet som nybagt studerende i Aalborg

Livet som studerende har meget at byde på, uanset hvor du studerer henne. Der er nogle ting man som studerende har absolut brug for at vide. Mange ting lærer man hen ad vejen ved at blive kastet ud i det, men nogle ting er altså gode at vide på forhånd.

Ofte er det råd om madlavning, økonomi og andre praktiske ting, man som studerende er meget opmærksom på, når man skal til at flytte. Det er den slags råd, du får fra dine forældre, og som man nemt kan ringe hjem efter, hvis der lige er problemer med, hvordan man får kalkpletter skrubbet af brusehovedet, eller hvordan man lige styrer, at sovsen bliver perfekt.

Her får du tre råd til at kaste dig ud i livet som studerende, som du måske ikke får med hjemmefra. Det er ting, som er gode at vide, inden man flytter, så man ikke bliver skræmt over at arbejde hjemme eller at blive ensom.

Hjemmekontoret

Som studerende er der ofte meget hjemmearbejde, og så skal rammerne være i orden til at studere hjemme, uanset om du bor i lejlighed eller på kollegie.

Først og fremmest er det mange timer, man skal sidde ned, når man studerer hjemme. Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan man arbejder bedst. Nogle synes, det er hyggeligt at være slænget hen i sofaen og høre musik, mens man studerer, og andre har brug for helt ro.

Lejligheden eller kollegieværelset er sjældent stort, når man er på SU, men man kan alligevel godt indrette sin lejlighed lidt kreativt, så der bliver en ordentlig arbejdsplads. Hvis man ikke har plads til et skrivebord, så er spisebordet også helt fint. Selvom det er hyggeligt at ligge i sofaen, så er det også vigtigt, at du engang imellem kan sidde ved et bord, så du passer på din ryg.

Køb eventuelt et eksternt tastatur og en mus, hvis du har en bærbar. Så kan du sætte bærbaren op på en stak bøger eller noget andet, der hæver den lidt fra bordet. Når du så kobler tastaturet og musen til, så kan man snyde sig til, at man bruger en stationær computer. Grunden til at det er en god idé er, at så kan du tilpasse skærmens højde til dine øjne, så du ikke får nakkeproblemer.

Ordentligt internet

Når man studerer, bruger man internettet rigtig meget, så det er vigtigt, at du får bestilt internet, inden du flytter ind. Et eksempel kunne være Eesy 5g internet, som du kan bestille. Ofte vil det være sådan, at du har internet fra en bestemt dato, så indtil da skal du måske bruge internetdeling fra din telefon eller finde en anden løsning.

Oplevelser

Som studerende bliver man hurtigt ensom derhjemme med alle sine bøger. Man er meget alene, så det er vigtigt at komme lidt ud med nogle venner også. Aalborg er spækket med hyggelige cafeer, shoppemuligheder, events og meget andet, som du kan benytte dig af.

Du kan få råd til flere oplevelser ved at finde billige måltidskasser. Tjek en måltidskasse oversigt.

Hvis man lige er flyttet til byen, kan det godt være svært at finde ud af, hvor og hvornår der er arrangementer. Heldigvis er der mange forskellige sider på de sociale medier, hvor man kan følge med i, hvad der sker i byen.