Alt du skal vide om bundfradrag og skat ved udlejning af sommerhus

Alt du skal vide om bundfradrag og skat ved udlejning af sommerhus

Udlejning af sommerhus kan være en ganske fornuftig indtjening ved siden af din normale indkomst. Der kræver ikke særligt meget arbejde i forhold til, hvor meget du kan få ud af det – særligt hvis du lader dine gæster stå for rengøringen. Derfor er der også mange, der vælger at begive sig ind på markedet og tjene lidt ekstra – hvis du vil gøre det samme, så skal du dog være opmærksom på, at du skal betale skat af dine indtjeninger. Det kan du blive meget klogere på lige her.

Hvad er bundfradrag?

Bundfradrag er et samlet beløb, som du er fritaget for at betale årligt. Det spredes ud på de 12 måneder i året, så du blot betaler mindre i skat hver måned. Et bundfradrag er dog noget, du kun er berettiget, hvis du har en bopæl i Danmark, eller hvis du har arbejdet i Danmark så længe, at hele din indkomst kommer fra Danmark. Bundfradraget varierer fra år til, hvorfor det altså ikke er helt fast, hvor meget du skal betale skat af fra år til år.

Bundfradrag i forbindelse med sommerhusudlejning

Fra og med d. 1. januar 2021 og sker der en forandring, der påvirker dig, hvis du udlejer dit sommerhus. Nu er dit skattefri bundfradrag nemlig blevet afhængig af, om udlejningen sker via en formidler, der har pligt til at indberette lejeindtægten, eller om det er en privatudlejning. Hvis du udlejer privat, vil du have et betydeligt mindre bundfradrag, end hvis du lejer via en formidler. Faktisk er der en forskel på op imod 30.000 kr., og det er altså værd at overveje, om du vil bruge en formidler.

Få et større bundfradrag med en formidler

Hvis du vælger at være udlejer hos https://sommerhuse-fbw.dk/, kan du få et bundfradrag på 42.700 kr., hvilket altså står i en stor kontrast til de normale 11.700 kr., som du får i dine indtægter fra sommerhusudlejning. Du kan altså undgå at betale skat af de første 42.700 kr., som du tjener ved at udleje dit sommerhus, og dermed vil dine indtægter ved udlejning af dit sommerhus stige markant.

Det eneste du skal gøre, er at udleje via hjemmesiden – du står stadig selv for selve bookingen og aftalen, hvorfor du altså er herre over din ”forretning”.

Fordele ved at investere i et sommerhus og leje det ud

Ejendomsinvesteringer er stort set altid en god ide, hvis ikke du ender i en stor gæld, som du ikke er i stand til at betale tilbage. Hvis du har styr på din økonomi, er det dog en god investering, som du kan tjene mange penge på. Du kan enten tjene en masse penge igennem udlejning, indtil du selv er klar til at bruge det – eller ind i mellem de tidspunkter, hvor du bruger det – men hvis det udelukkende er en investering, så kan du særligt tjene en masse på sommerhuset, hvis du køber det i et område, hvor værdien af boliger stiger i øjeblikket.