Dyrk dine egne grøntsager og frugter

Dyrk dine egne grøntsager og frugter

Der er simpelthen ikke noget der smager eller dufter bedre end dine egne frugter og grøntsager fra din egen have. Og det er slet ikke så svært at hverken komme i gang, eller holde det hele i live længe nok til at du kan begynde at bære frugt og grønt ind i køkkenet fra selvhenterhaven. Herunder finder du 3 nemme tips til at komme i gang

Anskaf et drivhus

Med et drivhus kan du danne det helt rigtige miljø for dine planter, så du kan få grøntsager året rundt. Solens stråler gennem ruderne gør det ekstra varmt, så det eneste du skal huske er at få vandet tilstrækkeligt. Hvis du f.eks. er vild med auberginer, men ved du kan glemme vandingen, jamen så anskaf en kapilærkasse til Aubergine. Herved behøver du ikke huske på vandingen dagligt. Du kan selvfølgelig også bruge kapilærkasser til andre grøntsager i drivhuset.

Plant dine egne frugttræer

Hvis du altid har drømt om at plukke dine egne æbler, blommer eller kirsebær, så er det bare med at få plantet nogle frugttræer. Husk at vælge sorter der kan klare det nordjyske klima. Tænk på hvor lækkert det vil være hvis du til juleaften kan servere en kirsebærsovs lavet med dine egne kirsebær, sådan laver du kirsebær sovs.

Anlæg en køkkenhave

Den behøver slet ikke være stor. Du kan starte med bare et lille hjørne, men helst dér hvor der er sol det meste af dagen. Du skal også kigge på jordkvaliteten. Hvis du er utilfreds med din jordkvalitet, og du ikke kan finde en nem løsning, kan du overveje at anlægge et højbed med lækker kompostjord. Et højbed skal vandes oftere end et almindeligt bed men fordelen er at det er lettere at komme til grøntsagerne og din el-plæneklipper kan køre frit rundt uden at ødelægge køkkenhaven.