Kom ud og oplev dit lokalområde

Kom ud og oplev dit lokalområde

Særligt blandt unge ser vi en ærgerlig tendens til at bruge mere tid inden døre foran skærmen. Der er ingen tvivl om, at der er masser af guld at hente, hvis man bruger skærmen korrekt, men et aktivt liv med en daglig dosis frisk luft er altså også essentielt for både den mentale og fysiske sundhed.

Det er dog ikke kun en smutvej til et højere sundhedsniveau, som de unge, og i stigende grad også de ældre, danskere mister ved at bruge en stor del af deres liv inden døre.

I deler mere, end man skulle tro

De mister nemlig også muligheden for at komme i nærkontakt med deres lokalområde. Det kan godt være, at skærmen åbner døre til venskaber på den anden side af kloden, men den åbner kun ganske sjældent op for lokalområdet. Det er ærgerligt, for et lokalområde kan være så meget andet og mere end en samling huse med det samme postnummer.

Har I begge postnummeret 9220, så ved I, at I deler en politisk virkelighed og så meget mere.

Deltag i det lokale foreningsliv og se dine omgivelser

Er det en skæbne, der også er tilfaldet dig, er der heldigvis rig mulighed for at slå to fluer med et smæk og øge din mentale og fysiske sundhed såvel som øge dit kendskab til både menneskerne og omgivelserne i dit lokalområde. Det kan være så nemt som at finde et godt vandrestrømper tilbud, trække i et par gode sko og vandre en tur rundt i lokalområdet med et par gode venner eller bare familien. Du vil blive overrasket over, hvor mange gode ruter og smukke udsigter, der er at finde.

Vil du gerne også have muligheden for at møde nye mennesker, kan du jo starte den lokale vandreklub. Har du alternativt brug for incitament i form af en bold for at få dig rørt, findes der med garanti også masser af den slags foreninger, hvis bare du løfter blikket fra skærmen.

Selv noget så simpelt som en smule havearbejde kan også blive en mulighed for både at forskønne og komme i kontakt med lokalområdet. Du kan arrangere havefester, tilslutte dig det lokale brøl af græsslåmaskiner eller diskutere med naboen om, hvilken bøgehæk pris er god nok til jeres fælles hæk. Hvis bare man letter blikket en smule, vil man hurtigt opleve, at man langt fra er den eneste.