Ravlygte test, hvad er bedst ?

Ravlygte test, hvad er bedst ?

Sådan vælger du den korrekte ravlygte

Er du ravjæger og går du på ravjagt i mørket så bruger du helt sikkert en ravlygte og med det antal ravlygter der efterhånden findes kan det være meget svært at navigere sig genne det store udvalg.
Da udvalget er stort findes der også en del mindre gode ravlygter og det er ofte dem man finder i supermarkeder, de har for det meste det korrekte lys men de er bare alt for svage til man kan bruge dem til ravjagt ved stranden.

Hvor kraftig skal ravlygten være ?

En ravlygte skal for at man seriøst kan gå på ravjagt være min. 30w men her skal man passe på da der findes en del 30w og 42w ravlygter som har et meget kraftigt lys men ikke særligt bred lys og de egner sig ofte til at lede i vandet med og det er normalt også dykkerlygter.
Vil du lede efter rav på stranden eller i vandkanten så skal du se efter en ravlygte med et mere bredt lys og ikke så kraftigt og her er min erfaring at ravlygter på omkring 50w og op til ca. 100w er de bedste.

Findes der en Ravlygte guide ?

Ja der findes en yderst kompetent guide som fortæller rigtig meget omkring valget af den korrekte ravlygte og den kan du finde her og på samme webside kan du også finde utroligt meget anden god information.
Du kan bla. læse om ravlygter der kan bruges om dagen (dem har jeg ikke selv prøvet) men de skulle være helt unikke til ravjagt og især om natten. Websiden er generalt meget informativ og du kan finde et hav af relevant information til din ravjagt.

Hvad er rav ?

Det rav, som man samlede i stenalderen, stammer fra enorme skovområder, der for 55-35 millioner år siden havde spredt sig ud over store dele af det nuværende Nordeuropa. Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter har svedt ud. Harpiksen dryppede ned i skovbunden, hvor det efter flere tusinde år hærdede og blev til rav. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet. Hav, floder og isen fra istiderne har transporteret det vidt omkring – ravet er spredt over et kæmpe område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.
I dag findes de største forekomster af rav langs vestkysten af Jylland og langs de baltiske landes Østersøkyst.