Sådan lærer du mere om dine lokale politikere

Sådan lærer du mere om dine lokale politikere

Er du en af de mange, der har lidt svært ved at finde ud af det med politik, og hvad hvert parti står for? Der er mange partimedlemmer i Danmark, og det er helt umuligt at lære alt om hvert enkelt. Derfor er det en god idé at undersøge de politikere, der er lokale for dig, og som kan påvirke din hverdag.

Valg i Danmark

Danmark har et ret velfungerende valgsystem, der går meget op i, at alle skal være med. Alle over 18 får tilsendt et valgkort, og der er valgsteder overalt i landet, så der altid er et valgsted tæt på. Desuden har valgstederne åbent fra morgen til aften, så de fleste kan finde tid til at stemme, uanset hvordan deres arbejdstider er. Men generelt starter valget ret hurtigt efter, at det er blevet meldt ud, at det skal holdes, så det er ikke altid, at man har nok tid til at undersøge alt det, man gerne vil, helt i bund. Derfor er man nødt til at prioritere, og det kan man blandt andet ved at undersøge ens lokale politikere og deres idelogier.

Det er nemt at have fordomme, så husk også at undersøge politikere, som du tvivler på, at du vil stemme på. På den måde kan du få et mere præcist billede af de forskellige partiers politik, og du kan få en bedre fornemmelse af, hvem der egentlig repræsenterer dig.

Find dine folketingskandidater

Der er kun 179 pladser i folketinget, men der er mange flere kandidater. Det er forholdsvis nemt at blive kandidat, men det er selvfølgelig langtfra en garanti for, at man bliver medlem. Du kan få overblik over folketingskandidaterne på folketingskandidater.dk, hvor du kan sortere efter lokation og parti, eller søge efter et konkret navn. Det er også muligt at tilføje kandidater, som ikke allerede er registreret på siden.

Tag valget

Kun du ved, hvad du gerne vil have ud af et valg, og hvad du synes, repræsenterer din mening bedst. Du er en del af et demokrati, og med lidt indsats, vil du kunne finde den lokale politiker, der er den rette modtager af din stemme.