14 tegn på at du drikker for meget

14 tegn på at du drikker for meget

Der er flere tegn på, at man drikker for meget, og det kan være svært at se dem alle. Her er 14 eksempler du (måske) ikke kender:

Tip: Alkoholbehandling er en god måde at komme sig over et alkoholmisbrug på. Med tryg og professional alkoholbehandling får man muligheden for at blive rask og komme tilbage til et normalt liv.

14 tegn på at du drikker for meget

1. Du kan ikke lade være med at drikke

Når du først har begyndt at drikke, kan du ikke lade være med at drikke. Du drikker for at blive beruset, og du drikker altid mere, end du havde planlagt.

2. Du drikker for at dække over et problem

Du drikker for at dække over et problem i dit liv. Måske har du et dårligt forhold til din partner, eller måske er du stressede på jobbet. Uanset hvad det er, drikker du for at glemme dine problemer.

3. Du har svært ved at stoppe, når du begynder at drikke

Når du først har begyndt at drikke, kan du ikke stoppe. Du drikker, indtil du er fuld, og du kan ikke lade være med at drikke, selvom du ved, at det er farligt.

4. Du drikker alene

Du drikker alene, fordi du ikke kan lide at være i nærheden af andre mennesker, når du drikker. Du føler dig bedre, når du drikker alene.

5. Du drikker for at sove

Du drikker for at sove, fordi du ikke kan sove uden at drikke. Du drikker for at falde i søvn, og du vågner op flere gange om natten for at drikke mere.

6. Du har svært ved at huske, hvad der er sket, når du drikker

Du har svært ved at huske, hvad der er sket, når du drikker. Du kan ikke huske, hvad du har sagt eller gjort, og du har svært ved at huske, hvem du har været sammen med.

7. Du har ændret dine vaner for at drikke mere

Du har ændret dine vaner for at drikke mere. Du drikker tidligere på dagen, og du drikker flere dage om ugen. Du har også ændret dine vaner for at skjule, hvor meget du drikker.

8. Du har mistet interessen for andre aktiviteter

Du har mistet interessen for andre aktiviteter, fordi du drikker mere. Du har ikke lyst til at gå ud og lave noget, og du vil hellere drikke.

9 Du har problemer med at komme i skole eller på arbejde

Du har problemer med at komme i skole eller på arbejde, fordi du drikker mere. Du drikker før du går i skole eller på arbejde, og du har svært ved at koncentrere dig.

10. Du har forsøgt at stoppe, men det er ikke lykkedes

Du har forsøgt at stoppe, men det er ikke lykkedes. Du har prøvet at kontrollere, hvor meget du drikker, men du kan ikke stoppe.

11. Du har fysiske problemer, som er forårsaget af alkohol

Du har fysiske problemer, som er forårsaget af alkohol. Du har for eksempel problemer med at sove, og du har svært ved at spise. Du har også problemer med din hud, og du har øget blodtryk.

12. Du har sociale problemer, som er forårsaget af alkohol

Du har sociale problemer, som er forårsaget af alkohol. Du har for eksempel problemer med at få venner, og du har svært ved at holde på vennerne, du har.

13. Du er bekymret for, hvordan du drikker

Du er bekymret for, hvordan du drikker. Du er bekymret for, hvor meget du drikker, og du er bekymret for, hvilke konsekvenser det kan have.

14. Du bliver sur, når du ikke drikker

Hvis du ikke drikker, bliver du sur og irritabel. Du kan ikke lide at være i nærheden af andre mennesker, og du kan ikke lide at være alene.