Pas godt på dine tænder – de skal holde hele livet

Pas godt på dine tænder – de skal holde hele livet

Det er meget vigtigt at du prioriterer tandpleje og en sund mundhygiejne for at bevare sunde og stærke tænder hele livet igennem. Men hvad skal du egentlig gøre for at passe og pleje din tænder? Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du passer godt på dine tænder.

Tandbørstning

Det er vigtigt at du børster dine tænder grundigt to gange om dagen for at holde dine tænder sunde. Din tandbørstning bør vare mindst to minutter fir at sikre, at alle madrester og plak fjernes. Du skal dog helst vente lidt med tandbørstningen, hvis du lige har drukket eller spist noget syrligt, da du ellers sliber emaljen yderligere ned med tandbørstningen.

Det er også vigtigt at du vælger en god tandbørste, gerne en blød én af slagsen. Derudover skal du også huske at skifte tandbørsten ud ca. hver 8. uge, ellers mister den sin effekt. Det kan også være en god idé at vælge en el-tandbørste, da den generelt er mere grundig end en manuel.

Tandtråd

Tandtråd er en vigtig del af den daglige tandpleje, netop fordi området mellem tænderne er besværligt at nå ind til og rengøre med en tandbørste. Det anbefales, at du bruger tandtråd efter tandbørstningen mindst to gange om ugen.

Sukker

Generelt er det bedst at du holder dig helt fra sukker for at holde tænderne sunde. Det er dog i langt de fleste tilfælde umuligt. Et godt råd lyder derfor, at du skyller munden i et glas vand efter du har drukket eller spise noget sukkerholdigt, så dine tænder ikke bare marinerer i sukkeret i flere timer.

Mundskyl

Mundskyl bør ikke være en del af en sund rutine. Der er nemlig en meget lille effekt – og ved daglig brug af mundskyl risikerer man endda at blive resistent. Det betyder, at du kan få sværere ved at bekæmpe infektioner i mundhulen eller andre steder i kroppen. Tandlægeforeningen anbefaler i stedet, at man blot husker en grundig tandbørstning og gør regelmæssigt brug af tandtråd.

Tandlægen

Foruden den daglige pleje bør du også altid huske de regelmæssige eftersyn hos tandlægen. Grundig tandbørstning og tandtråd kan gøre meget, men det erstatter ikke tandlægebesøgene. Alle tre sikrer, at dine tænder er stærke og sunde – og du sørger for at eventuelle problemer. Mangler du en god tandlæge, kan vi anbefale denne tandlæge i Odense, som generelt også tilbyder billigere priser end andre tandlæger.