5 tegn på at du har besøg af mus

5 tegn på at du har besøg af mus

Mus er absolut ikke gæster, du gerne vil have besøg af. De tilsviner fødevarer med urin og ekskrementer, ødelægger tekstiler, bider i ledninger og gnaver i byggematerialer. I de fleste tilfælde er du slet ikke i tvivl, når du har besøg af mus – men det kræver selvfølgelig at du er lidt opmærksom. Vi har derfor her samlet 5 tydelige tegn på, at du har besøg af mus i dit hus.

#1: Kradselyde

Mus larmer generelt rigtig meget, og det er især om natten, hvor mus er nataktive. Lydene kommer primært fra mellem skillevægge, under gulvbrædderne i sænkede lofter, kældre og lofter.

#2: Forfærdelige lugte

Mus urinerer hyppigt og deres urin har en stærk ammoniak-lignende luft. Lugten bliver kun stærkere, jo tættere du er på museaktiviteten – og den vil også være specielt stærk på aflukkede steder. Det er en lugt, der sagtens kan blive hængende i lang tid (selv efter et angreb er blevet fjernet).

#3: Ekskrementer

Mus efterlader ekskrementer over alt, ca. 50-80 stk. pr. nat. Ekskrementerne er små og mørke, ca. 3-8 mm i længden), sort-grå og aflange med spids i enden. De er spredt tilfældigt, og du vil især finde dem langs vægge, i eller oven på skabe og langs fodpaneler samt dér, hvor musene er meget aktive.

#4: Reder

Mus bygger reder med alt, hvad de lige kan finde. Det kan f.eks. være avispapir eller tekstiler. Disse reder findes oftest på uforstyrrede steder i hulrum som f.eks. loftindskud, under gulve, i hulmure, på lofter og i kældre.

#5: Skader

Mus kradser og gnaver i alt, hvad de kan komme i nærheden af, især tekstiler, som de bruger til rede materiale. De kan også bide ledninger over og gnave huller i byggematerialer. Det kan føre til store skader på huset, men hvis musene begynder at gnave i elektriske installationer, kan det føre til kortslutning og endda brand.

Hvis du stadig er i tvivl, om du har mus, så kan du lægge en bakke med korn, havregryn eller rosiner langs væggen og holde øje med, om der sker svind i løbet af natten. Du kan også drysse et fint lag mel ud langs vægge og fordringspladser og se efter spor af musenes fødder og haler.

Hvis det viser sig at du har mus i dit hus, så skal du gå i gang med bekæmpelsen så hurtigt som overhovedet muligt. Der findes mange muligheder til bekæmpelse af mus, bl.a. fælder og gift, men ingen metode er mere effektiv end Gnaversirenen. Den skal blot sættes i stikkontakten og så udsender den en højfrekvent lyd, som musen slet ikke kan klare og sender den på flugt fra dit hus. Nemmere bliver det simpelthen ikke at komme uønskede mus til livs.