Danmark nyder godt af de mange voksende selvstændige virksomheder

Danmark nyder godt af de mange voksende selvstændige virksomheder

Danmark er på mange måder en god nation for iværksættere. Først og fremmest har vi bare en kultur, hvor vi værdsætter iværksættere, der tør sætte det hele på spil til gavn for både sig selv og os andre. Det betyder at vi læser bøger om de mest succesfulde iværksættere, se fjernsyn om iværksættere, og at der sågar er en disproportionalt stor andel af vores unge, der vælger eller drømmer om at blive selvstændige. Derudover betyder både vores politik og økonomi også, at vi er enormt imødekommende overfor iværksættere. Vores sociale sikkerhedsnet betyder for eksempel, at du ikke nødvendigvis ender på gaden, hvis din virksomhedside slår fejl. Derudover gør den relativt forståelige og løse lovgivning for små virksomheder det nemmere at starte op

Væn dig til det

Alt dette har betydet, at vi nu kan nyde godt af en masse nye produkter og virksomheder, hvis eneste mål er at producere værdi for den enkelte dansker. Det betyder dog ikke, at man ikke kan have det svært som lille selvstændigt erhvervsdrivende i Danmark. En af de ting, som mange selvstændige for eksempel døjer med, er at komme i vækst. De er vant til at bestemme alting og kun bruge indtjeningen på det allermest essentielle. Nu skal de pludselig til at uddelegere og indrette kontoret til et godt arbejdsmiljø. Der kan godt være en tilvænningsperiode, men det er også noget de fleste hurtigt vænner sig til. Det bør derfor ikke være noget problem, men man skal måske til at tænke på en lidt anden måde.

Husk kontorforsyning

Er du en af disse, betyder det for eksempel, at du måske bør til også at bruge overskuddet på kontorforsyning. Kontorforsyning dækker over alle de små ting, som et kontor har brug for, når der pludselig er andre end dig selv, der skal bruge det. Det kan være alt fra kontorstole til alle til noget så simpelt som at søge for, at der er printerblæk i printeren til enhver tid. Det kan virke åbenlyst, at den slags er nødvendigt, hvis man skal have et godt arbejdsmiljø og en produktiv hverdag. Som en selvstændig virksomhedsleder i fuld vækst, der har været vant til at være den eneste på kontoret og bruge hele overskuddet på at produktet, kan det dog være enormt svært at vænne sig til, at man nu også har udgifter til kontorforsyning. Som iværksætter er en af de vigtigste evner dog evnen til at tilpasse sig. Det handler altså bare om at vænne sig til tanken og udnytte væksten hurtigst muligt. Ellers ender Danmark med at gå fra at være et iværksætterland til at være landet for fejlslagne iværksættere. Som sagt handler det at vokse som selvstændig også om at vænne sig til tanken om at uddelegere opgaverne. Hvis du er blevet iværksættere grundet en passion for dit produkt, kan det jo være, at du bør vie dig det og lade andre påtage sig ansvaret for kontorforsyning. Husk bare, at kontorforsyning og et godt og produktivt arbejdsmiljø også er vigtigt for din virksomheds fortsatte overlevelse.