Dette er forskellen på en advokat og en jurist

Dette er forskellen på en advokat og en jurist

Hvis man ikke har haft med branchen at gøre før, så har man nok ikke en idé om hvad forskellen på en advokat og en jurist er. Det er ikke nemt at gennemskue, når folk siger de er jurister (eller advokater) uden at forklare yderligere. Dette er ikke ligefrem noget man går og tænker over til daglig, men når man “endelig” har en udfordring, så kan man godt blive lidt i tvivl. Denne artikel kommer til at forklare forskellen på de to titler, og hvornår du bør eller kan hyre hvilken.

Ligheder

De to, jurister og advokater, beskæftiger sig ofte med mange af de samme ting. Dette vil altså sige, at en jurist og en advokat kan sagtens have de samme opgaver hver eneste dag, hvor deres titel blot er forskellig. Dette gør det dog ikke nemmere – det skaber faktisk mere forvirring. Hvis man virkelig skal koge det ned til det basale, så kan man ikke bare kalde sig for advokat, fordi det er nemlig en såkaldt beskyttet titel. For at blive advokat skal man tage en kandidat i jura efterfulgt af et forløb på som minimum 3 år.

Forskelle

Vi har lige været inde på en forskel, og det er varigheden af uddannelsen. Man er altså jurist, når man har en kandidat uden at have taget den ovenstående ekstra uddannelse. Som en ekstra ting så kan man sagtens blive jurist uden at læse jura, fordi universiteter som Copenhagen Business School udbyder også en uddannelse, hvor man kan ende som jurist. Tager man dog sådan en, så kan man aldrig kalde sig advokat med mindre man tager jura på universitetet.

Hvem skal man vælge?

Leder du derfor efter en bitcoin advokat, så kan det være, at du reelt set har brug for en bitcoin jurist. Uanset hvad du søger, så kan https://bitcoinadvokat.dk hjælpe dig med at finde den korrekte person til opgaven.