En dygtig boligadvokat er din sikkerhed i en bolighandel

En dygtig boligadvokat er din sikkerhed i en bolighandel

Når vi investerer i fast ejendom, er der meget, der skal tages stilling tid. Der er meget juridisk papirarbejde, og mange detaljer, der kan koste dyrt, hvis ikke disse formuleres hensigtsmæssigt. 

En ny start på en ny periode af dit liv

En bolighandel er en stor ting – hvad end du er køber eller sælger, så er det starten på noget nyt. En ny tilværelse, en ny familie, en ny start.

Fælles for de fleste er, at en boglighandel ofte er noget, vi glæder os til, noget, vi ser frem til, og noget, vi ønsker at huske som glædeligt, kærkomment og positivt. 

Desværre ser man ofte, at bolighandlen udvikler sig til en konflikt mellem køber og sælger. For den ene part – sommetider begge – kan denne konflikt blive en dyr, langtrukken og kompliceret affære. Ingen af os ønsker at starte vores tid som boligejere, måske endda med en ny familie, begravet i stævninger, retsmøder og regninger. Og heldigvis kan vi altid, køber som sælger, sikre os gennem en god boligadvokat. 

Sikkerhed gennem udlicitering af det juridiske – din boligadvokat københavn

En bogligadvokat er en uvildig rådgiver, der repræsenterer dig og dine interesser. Boligadvokaten er ikke under mæglerens indflydelse, og arbejder altså kun for dig og for din familie. Boligadvokatens opgave er at sikre dig gennem hele købsprocessen. Advokaten er “din mand” og vil med juridisk viden og erfaring kunne gennemskue og afvikle de faldgruber, der kan være i en købskontrakt. 

Hvornår har vi brug for en boligadvokat? 

Købsprocessen kan blive en langvarig proces i tilfælde, hvor køber og sælger ikke er enige. Det er ikke nødvendigt at have en advokat tilknyttet under hele forløbet og den ventetid, der sommetider er.

Du har den mulighed, når du underskriver en købskontrakt at notere et advokatforbehold. På denne måde forpligter du dig til købet, men under betingelse af din advokats godkendelse. Herved giver du dig selv seks dage til at komme fri af kontrakten igen, såfremt aftalen ikke lever op til det lovede eller det lovpligtige. På denne måde kan du altså udsætte advokatens deltagelse, til du er sikker på, at du reelt har en handel for advokaten at gennemgå. 

En boligadvokat – din sikkerhed hele vejen til banken

Udover det juriske og kontraktmæssige, som er boligadvokatens primære opgave, kan din advokat desuden hjælpe dig med at forhandle pris og finansiering. Dette kan for mange lægfolk være en svær opgave – vi ved ikke nødvendigvis ret meget om boligmarkedet, og dermed heller ikke hvilke faktorer der taler op eller ned, hvad angår prissætningen.

En boligadvokat har specialiseret sig i bolighandler, og er derfor ekspert på området. Din advokat vil være en stærk samarbejdspartner i en forhandlingssituation. Både med sælger og med finansieringsselskabet. 

Den gode bolighandel

En god bolighandel er den, vi alle ønsker os. Den, hvor køber og sælger begge går tilfredse derfra, hvor banken indvilger i en fornuftig finansiering, hvor tilstandsrapporten er retvisende, og hvor ingen overraskes.

Desværre er det undtagelsen der bekræfter reglen; En boglighandel kan hurtigt medføre en masse uro, besvær og ekstra omkostninger, hvorfor det er en god investering at sikre sin ret gennem en kompetent boligadvokat.