Indret stuen med et rundt sofabord

Indret stuen med et rundt sofabord

Skal du købe et nyt sofabord til stuen, kan det måske være en idé med et rundt sofabord. Der er mange spændende at vælge imellem, så det handler om at gå på opdagelse, og vælge lige netop det runde sofabord, som passer perfekt til dig. 

Det er ofte omkring sofabordet, man sætter sig med familie og venner og drikker kaffe. Det er der, de hyggelige samtaler opstår, og det er der, man sætter sin kaffekop fra sig, når man sidder i sofaen og ser tv. 

Runde sofaborde i forskellige materialer og størrelser 

Såfremt din stue ikke er så stor, giver det helt sig selv, at dit sofabord heller ikke skal være det. Et bord i lyse farver, passer godt til et mindre rum. Det kan f.eks. være et hvidt rundt sofabord, et bord med en lysegrå marmorprintet glasplade, eller et bord med klart glas og sølvfarvede ben. 

Alle disse materialer og farver vil give en lethed til looket i den lille stue, så bordet ikke kommer til at virke så kompakt. 

Til den store stue, kan bordet sagtens være stort. Det er din sofa sikkert også, og møblerne skal gerne fungere sammen både i størrelse og farver. 

Hvad siger du til et rundt sofabord i naturfarvet genbrugstræ, i messing farvet jern eller sort egetræ? Det kan også være et sofistikeret bord med kobber farvet glasbordplade eller et glasbord med guld farvede stål blomster, du vil indrette stuen med. 

Kan du lide at bringe naturen ind i stuen, vil et naturfarvet teaktræsbord eller et rundt sofabord i natur farvet rattan, være meget nærliggende at kigge på.  

Forskellige typer af bordben 

Runde sofaborde er designet med mange forskellige former for bordben. Det kan være et rundt flettet stel, eller et stel i fibercement, der er integreret i bordpladen.  

Både hårnåleben og wire bordben i stål giver en lethed og elegance til bordet, og får det næsten til at svævende ud. 

Der er runde sofaborde med skulpturelt udformede bordben og ben, der er designet med krummelurer og mønstre.  

De klassiske sofaborde er ofte designet med enten firkantede eller runde ben i træ eller metal. 

Skal det runde sofabord være med opbevaring? 

Her kommer vi ind på smag og behag og ikke mindst behov. Det kan være, du finder et sofabord i glas og metal, der er designet med en hylde, og falder pladask for det. Måske er det et rundt bord med aftagelig bakke, eller et bord i asketræ med opbevaring i bordpladen, du synes er noget for dig. 

Hylder i runde sofaborde giver mulighed for pyntning og opbevaring af forskellige ting og sager. På hylden kan du lægge nogle af dine magasiner og bøger, så du har læsestof ved hånden, når du sidder og hygger dig i sofaen. 

Du kan også pynte hylden med nogle af dine yndlingsfigurer, glasvaser og keramikting. Det bliver en fin lille udstilling. 

Vælger du et bord med opbevaring i bordpladen, kan du lægge fjernbetjeninger, strikketøj og andre praktiske ting ned i bordpladen, når du ikke bruger dem. Det bevirker, at der altid ser ryddeligt ud på sofabordet. 

Et sofabord med aftagelig bakke er meget genialt. Når du skal ud i køkkenet efter snacks og kaffe, tager du bare bakken af og med ud i køkkenet. Lækkerierne sættes på bakken, og bakken bæres ind på sofabordet. På den måde har du både fået tingene båret ind i stuen og samtidig dækket bordet. Det er da en smart måde at gøre det på. 

Ja, der findes mange typer af runde sofaborde. Vælg dit bord med omhu, så du bliver glad for at bruge det i mange år.