Hvordan kan en bedemand hjælpe?

Hvordan kan en bedemand hjælpe?

Når man mister én man har kær, kan selv de helt små ting virke uoverskuelige. Når man sørger, har man nemlig ikke overskud til særlig meget. Der skal dog ordnes en masse praktisk i forbindelse med et dødsfald – og så skal der også planlægges og udføres en begravelse rimelig hurtigt efter dødsfaldet. Det kan være svært – ja, nærmest umuligt – at håndtere helt selv, og det er lige netop derfor, at de fleste vælger at få hjælp af en bedemand.

En bedemand kan nemlig hjælpe med så meget eller så lidt, som man selv har brug for:

En bedemand kan hjælpe med alt det praktiske

I forbindelse med en begravelse skal der klares en masse praktisk. Lægen udfylder en dødsattest, men familien skal lave en dødsanmeldelse. Den skal laves senest to dage efter dødsfaldet, og det kan bedemanden faktisk godt tage sig af. Bedemanden kan dog også hjælpe med mange andre praktiske opgaver og selvfølgelig også vejledning og rådgivning omkring bl.a. ansøgning om begravelseshjælp fra kommunen, Sygesikring Danmark og fagforeningen, anmeldelse af dødsfaldet til Skifteretten, anmeldelse af dødsfaldet til forsikringen, kontakt med diverse myndigheder, som f.eks. E-boks, forsikringsselskaber og Tinglysningsretten og andre juridiske udfordringer, der kan opstå i forbindelse med begravelse, arv, forsikring m.m.

En bedemand kan hjælpe med at planlægge begravelsen

Når der skal planlægges en begravelse, skal der træffes mange valg. Det starter med at finde ud af, om den afdøde skal begraves, bisættes eller der skal afholdes en anden form for ceremoni. Herefter skal der aftales en dato og et tidspunkt, hvorefter der skal tages kontakt til kirken/kapellet for at forhøre sig om regler, ledige tidspunkt samt mulighed for efterfølgende begravelseskaffe. Bedemanden kan hjælpe med alle aspekter af planlægningen, heriblandt også bestilling og levering af blomster, bestilling af salmehæfter og trykning af samle- og sanghæfter. Derudover tilbyder bedemanden også afhentning af afdøde og kørsel til ventekapel indtil begravelsen samt transport i forbindelse med begravelsen og endda bestilling og levering af gravsten. Du er altså godt dækket ind, når du allierer dig med en bedemand – og så er du også sikker på, at der er styr på alt og din pårørende får en værdig og smuk afsked.

Leder du efter en bedemand i eller nær Grindsted? Vi anbefaler denne bedemand: https://findbedemanden.dk/bedemand-grindsted/