Når virksomheden ikke kan få en konto i banken

Når virksomheden ikke kan få en konto i banken

Det er desværre ikke altid muligt for virksomheder her i landet, der kan få en såkaldt erhvervskonto eller firmakonto. Man skulle tro, at det var nemt, hvis alle andre dokumenter var på plads. Det er jo ikke muligt at stifte et selskab i dag uden at skulle dokumentere alle mulige ting. Alligevel kan man ikke bare smutte ned i banken og få en konto med det samme – også selv hvis man ikke har et problem med at betale tårnhøje gebyrer.

Sådan kan gøre

Den nemmeste måde at få en hurtig erhvervskonto på er ved at kontakte din personlige bank. De kan måske hjælpe dig i gang, fordi de kender dig og din økonomi. Måske kan du lave en god handel med dem, hvis du truer med at skifte til en anden bank med dine lån, osv., hvis du ikke får en erhvervskonto hos dem.

Den anden nemmeste måde er helt klart at kigge på alternativer til de traditionelle muligheder. De færreste ved, at det er muligt at anvende en udenlandsk bank eller pengeinstitut som et alternativ til en dansk erhvervskonto. Der er selvfølgelig nogle ulemper, men hvis du ikke har andre alternativer, så kan man måske anse det som værende uden ulemper. Du kan tjekke hjemmesiden ErhvervskontoPris.dk ud, for de har lavet nok Danmarks bedste oversigt over erhvervskonto priser – både i danske banker og i de udenlandske banker.

Når du endelig har kontoen

Når kontoen endelig er på plads, så kan man vælge at investere pengene. For at kunne investere penge igennem din virksomhed, så skal du have en såkaldt LEI kode. Denne koster ikke mange penge, og du kan få den inden for få timer, hvis du bestiller den inden for normal arbejdstid. Grunden til at man skal have en LEI kode er at man skal kunne identificere aktører på de internationale markeder, og der er et CVR-nummer ikke nok. Du skal som udgangspunkt ikke sende flere dokumenter ind til dem, du køber en LEI kode fra.

Du kan læse mere om LEI koder hos på Finanstilsynets hjemmeside.