Investerer folk i Aalborg Øst mere end de andre?

Investerer folk i Aalborg Øst mere end de andre?

Vi har fået et spørgsmål ind om hvorvidt beboerne i Aalborg Øst (postnummer 9220) investerer flere penge end i de andre postnumre i Aalborg. Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på dette. Der er også tale om et meget specifikt spørgsmål, hvorfor vi vælger at udvide spørgsmålet til: “Hvad investerer folk i?”.

#1: Crypto

Crypto eller kryptovalutaer bliver der købt mange forskellige af, og det har virkelig fyldt meget i medierne sidste år. Der har været skandaler, men der har også været kæmpestore gevinster for mange bosiddende i landet. Det er ikke altid nemt at følge med i, hvad der sker på markederne, hvorfor det er godt at kende til en række hjemmesider, hvor man kan finde god information om kryptovalutaer.

Interesserer man sig for Ether, som er steget med rigtig mange procent sidste år, så kan man tjekke de følgende hjemmesider ud: Binance.com, CoinMarketCap.com, BuyETH.dk (klik her) og CoinGecko.com.

Man skal huske, at hvis man overvejer at investere, så skal man lige sætte sig ind i, hvad det egentlig er, man investerer i. Mange begår desværre denne fejl.

#2: Aktier

Der er mere til aktier end bare Tesla og GameStop, som har fyldt meget i medierne. Disse to aktier har givet en kæmpe gevinst for mange – og hvem ved hvordan det kommer til at gå i det nye år. Aktier er mere populære end kryptovalutaer, men vi vil mene, at kryptovalutaer har haft en større vækst end aktier, hvorfor disse er placeret på førstepladsen.

Denne type af investering er også generelt langt mindre risikabel, hvorfor du måske bør allokere end større del af din portefølje i denne kategori. Som nævnt er der mange forskellige muligheder, og aktier giver som regel et gennemsnitligt afkast på omkring de 8 procent om året, hvis man ser det på en lang periode. Denne statistik kan have ændret sig siden denne artikel er blevet udgivet.

 

Kilde: https://www.investopedia.com/ask/answers/042415/what-average-annual-return-sp-500.asp