Klipning af hæk er en vigtig vedligeholdelse til en sund og rask hæk

Klipning af hæk er en vigtig vedligeholdelse til en sund og rask hæk

Hækkeklipning er en vigtig del af vedligeholdelsen af en sund og attraktiv hæk. Og mangler du en gartner til klipning af hæk? Så er du kommet til det helt rette sted. Gartnere er dygtige til alle typer hækkeklipning, og de er stolte af at kunne sige, at de altid leverer gode resultater, som deres kunder er tilfredse med. Så hvis du leder efter nogen, du kan stole på i forbindelse med dine hækklipningsbehov, skal du ikke lede længere. Danskhusoghaveservice.dk sørger for, at din hæk ser bedst ud. Prisen for hækkeklipning afhænger bl.a. af typen af hæk, om det er en bøgehæk, en ligusterhæk eller en tjørnehæk. Dernæst har hækkens størrelse en betydning for prisen. Jo højere og bredere hækken er, jo mere skal den klippes, og derfor stiger prisen med hækkens størrelse. Jo flere meter hæk, jo billigere er klipningen pr. meter. Læs mere omkring de mange muligheder indenfor klipning af hæk.

Prisen for klipning af hæk afhænger af størrelsen på hækken

Prisen for hækkeklipning kan variere afhængigt af hækkens længde samt antallet af sider, der skal klippes, og om bortskaffelse er inkluderet eller ej. Når du skal klippe hækken, er der nogle få ting, du skal huske på for at gøre det ordentligt. Først og fremmest skal hækken klippes, så den er bredere forneden end foroven. F.eks. 40-50 cm ved jorden og 30-40 cm i toppen. Dette vil gøre hækken mere stabil og give lyset mulighed for at trænge ind til bunden for at sikre en god vækst. Når de klipper hækken for første gang, kan de dog ikke “bare” klippe hækken på denne måde, da de kun tager de nye skud. Hvis hækken har brug for at ændre form, højde eller bredde, skal den beskæres om vinteren.

Få professionelle til klipning af hæk gennem Husoghaveservice.dk

En ny hæk, der ikke har nået sin fuld størrelse behøver ikke at blive skåret i toppen. Men det er vigtigt at skære det i siderne, selv om det endnu ikke har nået den ønskede bredde. Hver gang du klipper hækken, bør du også fjerne alt dødt træ og blade. Sørg også for at bruge skarpt værktøj, når du klipper, for at undgå at beskadige planten. Der findes ikke noget endegyldigt svar på spørgsmålet om, hvornår en hæk skal klippes. Nogle mener, at det skal gøres før Sankt Hans, mens andre hævder, at det er bedre at vente til juli. I sidste ende afhænger det bedste tidspunkt at klippe din hæk af plantens vækst og dine personlige præferencer. Hvis du ønsker at beskytte fuglelivet i din hæk, er det bedst at vente til juli, når ungerne er fløjet ud. Men hvis du klipper hækken i juni, vil det gøre arbejdet lettere. Når du vælger, hvor ofte du skal klippe din hæk, skal du huske på, at hvis du klipper den to gange om året, vil den få et tættere og mere trimmet udseende end hvis du kun klipper den én gang.