Sådan finder du det sjove frem ved at gøre rent

Sådan finder du det sjove frem ved at gøre rent

At gøre rent behøver skam ikke at være en rigtig træls opgave. Det er faktisk muligt at gøre det helt sjovt og en god oplevelse. 

I denne artikel vil vi give dig nogle meget korte råd om, hvordan du kan få en sjov rengøring. Men på eventy.dk vil du med garanti kunne finde en masse flere råd. Denne og lignende sider har nemlig artikler om mange forskellige emner. Mon ikke de også har diskuteret, hvordan du får en sjov rengøring? Det er i hvert fald et kig værd. 

I mellemtiden deler vi lige vores hurtige råd. Læs med her, hvis det har interesse. 

Lyt til en lydbog imens 

Der er megen diskussion om, hvorvidt man kan muli-taske eller ej, men denne diskussion har ofte fat i den helt forkerte ende. Det handler ikke om, hvorvidt man kan multi-taske. Det handler om, hvilke ting man kan multi-taske med. 

Det er for eksempel helt umuligt at lytte til en lydbog, imens du ser en film. Det vil kun forvirre din hjerne helt vildt, fordi den ikke ved, hvad den skal fokusere på. Og resultatet vil altid være, at du kun fanger halvdelen af begge dele.  

Men at lytte til lydbøger, imens du gør rent? Se, det er noget der sagtens kan lade sig gøre! 

Forskellen er nemlig, at du ikke rigtig bruger din hjerne til begge opgaver. Hvor meget hjernekraft bruger du for eksempel lige på at støvsuge? Svaret er; utroligt lidt! Og derfor kan du også bruge din hjerne på i stedet at lytte til en god lydbog. 

At lytte til en lydbog, imens du gør rent, er samtidig en rigtig god måde, hvorpå du stadigvæk kan få lidt litteratur ind i din hverdag. Og på den måde kan du stadigvæk lære nye ting eller få hørt nogle gode historier. 

Beløn dig selv bagefter 

Du kan også få en meget sjov rengøring sat i værks, hvis du er god til at belønne dig selv bagefter. Der var en grund til at vores forældre gav os lommepenge, da vi var små, når vi færdiggjorde vores huslige pligter. Lige pludselig virker det ikke så slemt at skrubbe et toilet, hvis man får penge for det. 

Du bør bruge samme teknik på dit voksne jeg. Og det behøver sådan set ikke at være en videre stor belønning. Det kan såmænd blot være, at du ser et afsnit af dit yndlingsshow bagefter. 

Brug sjov rengøring som aktiv meditation 

Man behøver ikke at sætte sig ned med benene over kors for at meditere. Det kan man gøre på mange forskellige måder, og man kan blandt andet gøre det, imens man bevæger sig rundt og gør rent.  

Altid bliver lidt sjovere, hvis vi faktisk koncentrerer os om det, vi laver. Og du kan altså også få en sjov rengøring ud af simpelthen at koncentrere dig om dine kropsbevægelser, imens du bevæger dig rundt. Læg også mærke til dine andre sanser, som for eksempel lugtesansen. Lugter dit hjem ikke pludselig meget bedre, når du lige har gjort lidt rent?