Kom i gang med hjemmetræning

Kom i gang med hjemmetræning

Det er godt at holde sig i form, men det er dyrt at gå i motionscenter. Især hvis man hører til de mange, der ikke får brugt sit medlemskab nok. Tag hul på dit nye motionsår med en god gang hjemmetræning.  

Med en god træningsrutine, som kan udføres hjemme hos dig selv, er du ikke længere afhængig af andre. Med hjemmetræning har du mulighed for at holde formen hele året, også selv om dit motionscenter er lukket, eller når din veninde melder fra jeres aftalte træningspas. 

Og nej, det er slet ikke så kedeligt, som det lyder.  

Find din motionsform 

Selv om du bare har et lille stuegulv til din rådighed, så har du alligevel mange muligheder for at træne hjemme. Den simpleste form for hjemmetræning er at sætte din yndlingsmusik på anlægget og danse løs. Er du så heldig at have trapper, så løb op og ned ad dem. Det er godt for både kredsløb og benmuskler. Bor du i lejlighed, og har dine naboer ikke noget mod det, så kan du jo tage en rask løbetur på trapperne i opgangen.  

Er du mere til fitness, kan du med fordel investere i en træningsmåtte og eventuelt nogle håndvægte eller elastikker. Så er du faktisk klar til både styrketræning og træning af dit kredsløb. Mange nyder også at dyrke yoga eller meditere hjemme. Find eventuel inspiration til øvelser med mindfulness og hjemmetræning her.  

Få en motionsrutine 

De fleste af os foretrækker en eller anden form for træningsrutine. Den kan være ret simpel og handle om, at du skal motionere en halv time hver morgenHvis du gerne vil have trænet hele kroppen og dyrke både kredsløbstræning og styrke, er det dog vigtigt, at du får en ordentlig træningsrutine eller plan for din træning.  

Er du rutineret inden for fitness, kan du jo skrive en række træningspas ned. For eksempel at du skal lave et minut med push-ups, et minut burpees, løbe et minut på stedet og så videre.  

Rækker din viden ikke så langt, så findes der heldigvis en række gode hjælpemidler. På nettet kan du f.eks. finde en række danse- og fitnessrutiner, som er lige til at caste op på dit fjernsyn og følge. Du kan også finde både gratis og betalingsapps på din telefon, hvor du kan få træningsprogrammer til alt fra HIT-træning, yoga, Pilates, styrketræning med håndvægte og lignende.  

Har du ikke nemt ved at få sat gang i en rutine for din hjemmetræning, kan du finde en træningsapp, hvor du har mulighed for at sætte tidspunkter på dine træningspas. På denne måde får du en påmindelse, hver gang det er tid til at træne. Når først du bliver en øvet hjemmetræner, kommer det helt af sig selv. 

Det skal være sjovt! 

Motion skal være effektivt og sjovt. Varier din hjemmetræning, og kast dig ud i nye udfordringer. Lav danserutiner sammen med resten af familien, eller prøv yoga sammen med en veninde. Har I ikke prøvet det før, så kan I helt sikkert få jer et godt grin.