Bliv klar til studentergildet

Bliv klar til studentergildet

Det er juni og studenterfesterne er lige om hjørnet. Du er måske blevet student allerede – måske er din søn, datter eller en af dine søskende. Der er meget der skal være styr på. Her får du 3 tips til at blive klar til studentergildet.

Gæstelisten

Eftersom at det er et studentergilde må man forventer, at der er en del der skal inviteres. Fremmest skal man have udformet en liste over deltagende, da det rent logistisk giver mening for planlægningen. Familien er selvfølgelig inviteret, men hvor mange af vennerne skal med? Og er du sikker på de kommer – der er jo mange studentergilder. Det er vigtigt man får en god idé om, hvor mange der dukker op.

Lokation

Når først du har fået deltagerlisten på plads kan du rykke videre til, at finde ud af hvor festlighederne skal tage sted. Har du inviteret 40 mennesker og bor i en lejlighed på 60kvm, kan det være en idé at rykke ned i en gård eller måske endda leje et lokale, hvis det er et helaftensarrangement. Tænkt på hvilken arrangement du vil holde. Skal alle kunne sidde ned på én gang eller er det mere flydende, med nogen der står, noger der snakker lidt i krogene og andre der sidder ned. I så fald behøver man ikke alverdens siddeplads. 

 

Mad

Når nu du har fået styr på menneskerne og placeringen, er det på højtide at få planlagt maden. Mange vælger at grille nogle pølser på grillen og hygge med et par kyllingespyd. Men man skal huske, at man kun bliver student en gang. Så hvorfor hoppe et enkelt trin op på den økonomiske trappe og bestille en omgang catering. Der er ingen der glemmer et studentergilde med pindemader og tjenere i jakkesæt. Men det kan der selvfølgelig være flere grunde til. Det vigtigste er at du nu er klar til dit studentergilde.