Brug for hjælp til begravelsen? Kontakt en lokal bedemand

Brug for hjælp til begravelsen? Kontakt en lokal bedemand

Det kan være til tider endda meget uoverskueligt at skulle stå for at arrangere en begravelse. I og med, det er dig, som må stå for at arrangere den, betyder det, det er en af dine nære personer, som er gået bort. Det efterlader naturligvis folk i en situation, der er præget af sorg og brug for at bearbejde den nye virkelighed. Men alligevel er der bare en opgave, som skal klares hurtigt: nemlig begravelsen eller bisættelsen – plus dertilhørende forhold omkring selve dødsfaldet.

Fordi kombinationen af sorg og pludselige praktiske opgaver er meget ringe, kan der være behov for at indkalde en professionel assistance i form af en lokal bedemand. Det er der faktisk stor tradition for i Danmark, hvor det er meget normalt at få denne form for hjælp, fordi den dækker vidt og bredt.

Bedemanden kan nemlig hjælpe dig med mange forhold, som f.eks.:

Arrangere samtale med præst og graver: Bedemanden er typisk lokalkendt og kan sætte dig i forbindelse med præsten og graveren, så du kan koordinere dine ønsker og få planlagt et smukt farvel.

Hjælpe med at finde kiste eller urne: Du skal bruge en kiste eller urne, og der kan faktisk være mange valg. Bedemanden kan hjælpe med at finde den rette model til dine ønsker og dit budget.  

Hjælpe med gravsten: Få bestilt den rette gravsten med den rette indgravering.

Hjælpe med at bestille blomsterkranse, levere dem, flytte blomster fra kirke til gravsted: Blomsterne og kransene skal naturligvis fra kirken til gravstedet. Her kan bedemanden også være til assistance og klare opgaven.

Klargøre den afdøde: Den afdøde skal naturligvis begraves i sit bedste tøj og ligne sig selv til det sidste farvel.

Hjælpe med at indrykke dødsannonce: Der er typisk tradition for, at man indrykker en dødsannonce i den lokale avis. En bedemand kan hjælpe med udkast til annoncen og kontakt til redaktionen i din by eller kreds. Bedemanden kan også hjælpe med en taksigelsesannonce efter begravelsen eller bisættelsen har fundet sted.

Vejlede i praktiske forhold: Bedemanden tilbyder typisk at vejlede i forbindelse med at anmelde dødsfald, ansøge om begravelseshjælp og meget mere.

Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at kontakte en bedemand og få hjælp til at planlægge det sidste farvel.