Kan det betale sig at bruge penge på vinterdæk ?

Kan det betale sig at bruge penge på vinterdæk ?

Hvert år kommer det samme spørgsmål! Skal man købe vinterdæk til sin bil ?

Når vinteren rykker nærmere kommer spørgsmålet hvert år igen og igen. Skal man virkelig have vinterdæk på din bil. De fleste syntes det er pjat, da vi jo nok ikke får sne alligevel. For kvinder specielt plejer pengene sagtens at kunne bruges til noget helt andet. Det er jo penge der går direkte fra deres kasse til sko, tasker, parfume, frækt undertøj, kjoler og ture på café. 

Faktum er, at uanset om vi får sne, så er vinterdæk det rigtige valg. Man sætter ikke kun vinterdæk på bilen grundet sne og is. De har også en gummiblanding der er specielt indrettet til at køre i koldt vejr. Dine sommerdæk er nemlig ikke lavet til vejr under 7 grader. Så der er desværre ingen vej udenom at pille de flotte fælge af og sætte de sorte af stål på. Det er naturligvis ikke forbudt at have alufælge til sine vinterdæk, men det gør det jo ikke billigere. 

Der findes en løsning du kan køre med hele året.

Hvis du virkelig bare er helt imod at skulle have 2 sæt hjul, så kan du godt nøjes med et sæt. Der findes nemlig et dæk der er lavet til at køre hele året. Det hedder derfor også helårsdæk. Det er ikke den absolut bedste løsning, da man giver afkald på nogle sikkerhedsmæssige fordele. Det er dog muligt så at køre med det samme dæk hele året rundt. Det sparer jo lige hurtigt et helt sæt fælge du slipper for at købe. 

Hvad sikkerhed angår er det ikke helt så godt som sommerdæk / vinterdæk kombinationen. Det er naturligvis fordi det har lidt egenskaber fra begge dæk. Det betyder også at de tager egenskaber med fra sommer ind i vinterperioden og vice versa. Det kan i begge sæsoner betyde lidt dårligere vejgreb og længere bremselængder. Det er dog ikke katastrofalt, så længe man blot er opmærksom på det.