Lav din egen hjemmeside

Lav din egen hjemmeside

Som virksomhed eller person med noget på hjerte, kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal nå ud til sit publikum. Hvordan skal de finde en, og hvordan skal man stille sin hjemmeside op? Og er der noget særligt at være opmærksom på, når man skal lave en hjemmeside? Det er heldigvis ikke så kompliceret, som det måske lyder. Og heldigvis er der mange måder at gøre det på, så man kan finde den, der passer bedst til en.

Design is key

Når du laver hjemmeside, skal du selvfølgelig have i mente hvilken type hjemmeside, du skal lave. Om det er til salg, blog, forum eller andre ting, skal du have forskellige ting med.
En ting der næsten altid skal være med, er en form for billede, og man vil selvfølgelig altid gerne have, at det ser godt ud. Dog er billeder taget på digitalkameraer ofte meget høje i kvaliteten, og tager meget lang tid at loade. Der skal man ind og redigere i selve billedet og mindske mængden af pixels. Det kan gøres på forskellige måder blandt andet i mange fotoredigeringsprogrammer.
Når du skriver tekst til din side, så gør det så kort og præcist så muligt. Normalt læser folk i et ”F-format”, hvilket vil sige, at man læser et par linjer øverst, går tilbage ud til venstre og bevæger sig lidt ned ad siden, hvor man så læser et par linjer mere. Det skal derfor være nemt at finde det, man søger.
Det kan være du tænker ”hvor meget data bruger man, når man er på en hjemmeside?”, og hvis du følger linket, kan du finde svar på det.
Men det er ikke kun det visuelle på hjemmesiden, der har noget at sige.

Søgemaskineoptimering eller SEO

En anden ting at være opmærksom på er søgemaskineoptimering, som er hvor højt man scorer i søgemaskiner. Man skal derfor være opmærksom på hvilken type ord, man bruger. Det kan være, man har et produkt eller en service, der involverer en masse fagtermer, som folk udefra ikke ville kende. Det skal man enten undlade at skrive, eller i hvert fald forklare kort og præcist.
Google er den mest benyttede søgemaskine, og de har heldigvis flere programmer, der kan hjælpe en med at finde ud af, hvilken type ord, der er gode at skrive på sin side.
Hvis du overvejer at købe en hjemmeside, kan du undersøge hjemmeside priser via linket.
Husk også på at have eventuelle undersider, så du ikke har for meget information på en side. Det kan dog godt gøres simpelt og designmæssigt pænt, hvis man er lidt kreativ.
Ydermere kan man overveje om man selv vil kode hjemmesiden eller gøre det lidt nemmere med prædefinerede hjemmesider, hvor man kan flytte style det som man har lyst. Med kodning kan man gøre det mere specifikt, men man sparer meget tid med det andet.
Så alt efter hvor meget en IT-haj du er, kan der være fordele og ulemper ved begge. Det kræver bare lidt kreativitet og noget tid.