Lokal uddannelse i verdensklasse

Lokal uddannelse i verdensklasse

Et blakket ry kan være svært at komme af med. Beboere i andre aalborgensiske forstæder og indbyggere i nabobyer har ofte en holdning til Aalborg Øst. Nogle bliver fremført med rynket næse og bygger på historier, der ligger år tilbage. Men den østlige del af Aalborg er meget mere end det, som jungletrommerne alarmerer om. Aalborg Øst er nemlig også hjemstavn for en stor del af Aalborg Universitet, hvor studerende fra både ind- og udland har sin daglige gang. Universitetet er populært, og det er med god grund. Med status som et af de 2% bedste universiteter i verden danner Aalborg Universitet nemlig grobund for uddannelser, der giver muligheder i både nærområde og resten af verden.

Drømme går i opfyldelse i Aalborg

Det giver næsten sig selv, at Aalborg Universitet er en uddannelsesinstitution med undervisning, gruppearbejde og eksamener. Helt som vi kender det. Men faktisk byder universitetet også på meget mere end det. Med internationale samarbejder sender skolen hvert år masser af studerende til udlandet for at samle viden og møde nye kulturer. Det samme sker den anden vej rundt, hvor unge mennesker fra hele verden rejser mod Nordjylland for at få input til deres studie. Mange af dem bosætter sig midlertidigt i lokalområdet og er med til at gøre Aalborg Øst til en levende bydel med masser af potentiale.

Hjælp til selvstændige erhvervsdrivende

På Aalborg Universitet har man ikke kun øje for at uddanne fremtidens medarbejdere. Der fokuseres også på dannelsen af morgendagens ledere og virksomhedsejere. Til de unge studerende der drømmer om et liv som iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende, er der masser af hjælp at hente. På skolen er der mulighed for særlig rådgivning og også hos erhvervslivet og ved de private investorer bakkes der op. Det skaber et blomstrende miljø med plads til udfoldelse, udvikling og vækst. Og det hele sker lige midt i Aalborg Øst.

Velkommen til nye beboere

Med viden og gåpåmod suser de studerende ud i verden, når eksamen er i hus. Nogle må flytte for at få deres drømmejob, mens andre er blevet så glade for området, at de har fået lyst til at blive. Det er et stort aktiv for Aalborg Øst, når de studerende vælger at takke for studietiden ved at slå sig ned permanent. Nogle køber ejendom og stifter familie, mens andre er fokuserede på job og karriere.

Aalborg Øst som studieby

Selvom diskotekerne og caféerne i Aalborg Centrum trækker i de studerende, så mærker lokalområdet også en mærkbar effekt af deres tilstedeværelse. Det skaber liv i bydelen, når de studerende på tværs af årgange og nationaliteter besøger hinanden, cykler til centrum eller soler sig på tæpper i de grønne områder. Aalborg Øst og Aalborg Universitet tilbyder et inspirerende studiemiljø, der kan skabe stolthed hos de lokale. For at få flere informationer om, hvad der sker i både det østlige og centrale Aalborg, findes der en guide til oplevelser og attraktioner. Læs mere på Whats Aalborg og bliv klogere på, hvad der sker i din by.