Sådan får du en smuk have

Sådan får du en smuk have

En have er en stor glæde for mange. Her kan man nyde vejret, når det er godt, slappe af, hygge med familien eller passe sine planter.
Har man lige fået have, og skal man til at indrette den for første gang, så kan det dog virke som et uoverskueligt projekt.
Her er nogle tips til, hvordan man får en smuk have uden besvær.

Vælg hårdføre og nemme planter

Nogle blomster og planter kræver mere pasning end andre. Hvis du fylder din have med planter, der skal vandes tit, gødes og beskæres, så vil du ende med at bruge meget tid på at holde din have.
Gå i stedet efter planter, der stort set passer sig selv. F.eks. er planten geranium, eller storkenæb som den også kaldes, et rigtig godt bud. Der findes over 400 forskellige arter af geranium, og de kommer i mange forskellige farver. Geranium er en hårdfør plante, og den kræver ikke særlig meget pasning. Find geranium blomster her.

Besøg din lokale produktionsskole

Der findes produktionsskoler i hele landet, og mange af dem har en faglinje, der omhandler planter og gartneri. De steder kan der være gode muligheder for at købe både planter, fuglehuse, havemøbler og andre fine ting til din have.
På den måde får du noget, der er unikt og lokalt produceret. Samtidig sparer du penge, da produktionsskolernes priser gerne er i den lave ende.

Tænk praktisk

Selvom man gerne vil have, at ens have ser smuk ud, så skal man også huske, at det ikke er det eneste, der betyder noget.
Haven skal også kunne bruges, f.eks. til at tørre vasketøjet, spille fodbold med ungerne eller lege med hunden. Det er vigtigt at huske at skabe plads til den slags, så man får mest mulig ud af sin have.